Als ik begin te praten over voorbeelden, houd ik niet snel op..

Huwelijksreis

Wist je dat de huwelijksreis in het begin van de 19e eeuw werd gebruikt om gasten die niet op de trouwdag aanwezig konden zijn te bezoeken? Op deze manier konden ook deze dierbaren deelgenoot worden van de huwelijksverbintenis. In die tijd waren de afstanden die we nu makkelijk overbruggen met een auto of een trein vaak tijdrovend, vermoeiend en niet altijd zonder gevaren.

Tegenwoordig is de huwelijksreis voor velen een bijzondere reis die een belangrijke afsluiter is van de huwelijksvoltrekking en een mooie start is van het getrouwde leven. Tijd voor elkaar en tijd om te genieten. Als ik begin te praten over voorbeelden houd ik niet snel op, maar één ding is zeker, als ik jullie huwelijksreis verzorg, past deze perfect bij jullie wensen en interesses en is alles goed geregeld. En dit alles vaak voor dezelfde prijs als je zelf op internet vindt.

Zonnige oorden met parelwitte standen.

De meeste huwelijksreizen die ik mag verzorgen gaan naar zonnige oorden met mooie stranden. Een mooie watervilla of een romantisch hutje op een goudgeel strand is vaak een droombeeld van bruidsparen. En deze droom laat ik graag in vervulling gaan. Afhankelijk van wensen maar ook afhankelijk van het seizoen. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen op orkanen of zware regenval tijden je wittebroodsweken. Voor deze bruidsparen boek ik reizen naar de Malediven, de Bahama’s, St Lucia of de Seychellen.

Andere bruidsparen willen tijdens hun huwelijksreis op avontuur.

Een land leren kennen, kennis maken met een cultuur of actief zijn in de natuur. Een rondreis door Zuid Afrika is hierbij erg populair maar ook Amerika of Australië, Thailand, Japan of Indonesië worden hiervoor gekozen. Persoonlijke voorkeuren in vervoer, mate van luxe, culturele bezienswaardigheden of actieve wensen spelen vaak een rol in landkeuze. Voor een mooie rondreis kan ik Belize aanraden. Dit, niet al te grote land kent een rijke historie in Maya en Inca cultuur, tropische jungle en parelwitte zandstranden. Daar komt bij dat het nog niet ontdekt is door het massa toerisme en het land is prima te bereizen met openbaar vervoer of een huurauto.

Liever een korte vlucht of met de auto.

De volgende groep bruidsparen kiest graag voor een bestemming met een korte vlucht of een bestemming die met de auto bereikbaar is. Een mooi hotel of een kleinschalig appartement.. Een Grieks eiland bijvoorbeeld of Kroatië. Italië of Spanje zijn hiervoor ook erg leuk. Leuke oude stadjes, terrasjes, strand en gezelligheid als dat wenselijk is.

Een enkele keer gaan bruidsparen twee keer op huwelijksreis..

Een korte trip direct na de huwelijksvoltrekking en later een mooie rondreis of een tropische bestemmingen. Bruidsparen kiezen hiervoor als ze in een seizoen trouwen waarin de ideale reisbestemming geen ideale weersvoorspellingen heeft of als ze een lange afwezigheid niet kunnen plannen in de agenda. Een city-trip is uitstekend geschikt voor een dergelijke trip. Madrid of Sevilla bijvoorbeeld of Boedapest, Londen of Parijs. Zelf ga ik graag naar Italië. Hier zijn diverse middelgrote ( studenten ) steden die ik je kan aanraden voor een romantisch weekend.

13 & 14 november 2021 ben ik aanwezig op de leukste trouwbeurs Verliefd & Verloofd