Groeten Titia

Over Titia Doornbos Clevering

Mijn naam is Titia Doornbos Clevering en ik ben opgegroeid in Noord Groningen. Mijn eerste vliegreis ging naar Los Angeles. 19 jaar was ik, en ging een zomer naar Summer School in Californië. Hier ontmoette ik mensen van over de hele wereld, al die verschillende culturen fascineerden me.

Vakantie

De twee of drie weken van het jaar dat je los probeert te komen van de dagelijkse sleur en tijd vrijmaakt voor jezelf, familie en vrienden. Vaak ben ik deelgenoot van hele persoonlijke tijd. Tijd waarbij hobby’s een rol spelen, foto’s maken van kinderen de agenda vult en nieuwe ervaringen de herinneringen inkleuren. Ik denk mee, geef advies en organiseer waar jullie los willen laten. En dat allemaal met veel kennis en passie. Passie voor vakantie maar ook voor culturen, moeder natuur en mensen die jullie vakantie adres tot ideaal maken. Persoonlijk reisadviseur noem ik mezelf.

Ik ben eigenlijk altijd in vakantiestemming

Mijn ervaringen zijn gegroeid door het geven van reisadvies maar ook door eigen reizen.  Toen mijn kinderen acht en tien jaar oud waren gingen we voor de eerste keer buiten Europa op vakantie. We kozen toen voor een reis naar Canada, waarbij natuur en wilde dieren spotten de hoofdredenen waren van ons bezoek. De taal, goede gezondheidszorg, rechts rijden en goede wegen waren basisvoorwaarden voor de bestemmingskeuze. Palmbomen en een drankje geven mij snel een vakantiegevoel. Maar ik wil graag meer dan dat. Ik wil het land verkennen, mensen leren kennen en over de geschiedenis leren. Op de blogpagina lees je diverse reisverslagen van bestemmingen waar ik geweest ben. Van Japan tot Zuid-Afrika, van Mauritius tot Jamaica en mijn geliefde Italië. Ik heb gereisd als moeder, vriendin en collega. Met de auto, bus, trein, vliegtuig, camper en cruiseboot. Met bergschoenen, skiuitrusting, chique jurkjes, korte broeken, Malariapillen en paraplu. Met en zonder internet.

Elke keer als ik terugkom van een reis voelt het alsof mijn hart een stukje gegroeid is. Nieuwe ervaringen, kennis over wat onze wereld gevormd heeft en de mooiste plekjes die moeder natuur met ons wil delen. Gesprekken met gidsen en horeca mensen over religie, werk en soms een stukje politiek. Zoveel input dat zaken die mij eerst deden verbazen soms bijna logisch lijken op het moment dat ik terug reis naar huis.

Je vraagt je misschien af wat er op mijn lijstje van nog te ontdekken landen staat. Dat lijstje is wellicht wat lang om in z’n geheel te noemen maar Ierland, Belize, de cowboy staten van Amerika, Oman, Barbados en St Lucia, Botswana en Australië staan bovenaan. Ik zou graag op een cowboy range verblijven, een Maya tempel willen bezoeken, geschiedenis leren, over eindeloze wegen rijden en snorkelen bij parelwitte stranden. Eind 2023 maakte ik een geweldige reis door Oeganda en ontmoette Chimpansees en Berggorilla’s, het blog van deze reis zal eind april gepubliceerd worden.

Ben je minder cultureel ingesteld en spreken de palmbomen en het drankje je meer aan, dan verzorg ik graag jullie relaxte vakantie binnen of buiten Europa. Want zoeksystemen op internet zijn ontzettend handig maar je vakantie is toch veel te persoonlijk om door een computer te laten beslissen?

Ik verheug me op jullie vakantie.

Groeten Titia