En de kracht van TUI at Home

Kaapverdië

Sal en Boa Vista, deze twee eilanden van Kaapverdië worden vaak omschreven als de zandbak waar niks te beleven is. Maar ik weet dat we de eilanden met deze omschrijving zwaar te kort doen.

Kaapverdië leeft van het toerisme en heeft een zware tijd gehad.

( Helaas geldt dit voor veel mooie vakantiebestemmingen. ) Toen ik een tijdje geleden een bericht van mijn collega las, die veel familie op Kaapverdië heeft, voelde ik een soort plaatsvervangende trots. Deze collega heeft, in samenwerking met Tui er voor gezorgd dat het vaccineren op Kaapverdië in een stroomversnelling kwam. Een TUI vliegtuig met een prikteam en vaccins ging op weg. Inmiddels zijn er zoveel mensen gevaccineerd dat het toerisme weer op gang komt. En dat is fijn. Voor de mensen daar. Ze verheugen zich op ons en laten dat aan alle kanten merken. Ze zijn lief, behulpzaam en alles is netjes en goed geregeld. Je vliegt in 6 uur van Schiphol naar deze zonovergoten bestemming. Goede hotels, uitmuntende service, zon en prachtige stranden. Hier vier je je winterzonvakantie. Behalve de mooie hotels vind je op het eiland Sal een leuk dorpje, Santa Maria. Hier kan je lekker eten of een drankje doen. Ook als je een hotel geboekt hebt op basis van all inclusief zou je hier een keer moeten eten. Houd je van Tonijn? Die eet je hier. Als het te ver lopen is van je hotel naar het dorp neem je voor 4 euro een taxi.

Afgelopen week werd ik uitgenodigd om een teams-bijeenkomst bij te wonen.

Een vragen uurtje over Kaapverdië. Enkele collega’s waren op vakantie geweest naar het eiland Sal en een collega van het hoofdkantoor heeft een flits-bezoek gebracht en heel veel hotels bezocht. Krachten werden gebundeld en in een uurtje werden we bijgepraat over de hotels, het gezellige dorp Santa Maria, eten bij een gezin maar ook over het testen voor de terugreis, de ligging van het nieuwe aquapark en hoe blij iedereen is dat de toeristen terug zijn. En dat is de kracht van TUI at Home. Informatie delen en samen zorgen voor een goede opstart op een bestemming.

Alhoewel veel mensen genieten van het hotel, het heerlijke eten en relaxen bij het zwembad of op het strand kan je ook kiezen om dit programma af te wisselen met wat actie.

Bij Beachclub Bikini Beach kan je heerlijk chillen en je vermaken op het water.

De hoverboard, kneeboard, flyboard en wakeboard kan je hier uitproberen.. Maar je kan ook een speedboot of jetski huren. Maar ook voor lekker eten, muziek en dans ga je naar Bikini Beach.  Op dit moment is de club nog dicht maar zal binnenkort de deuren weer openen. Palm Beach is al wel open, dit sfeervolle restaurant aan het strand serveert heerlijke visgerechten en de lekkerste pizza’s. Met je voeten in het zand en een drankje bij de hand..

Wil je meer van Sal zien of op avontuur dan kan je kiezen uit één van de vele excursies.

Een quad-tour of jetski-tour bijvoorbeeld. Bezoek Palmeira of verken per paard het eiland. Tijdens de dagexcursie “ ansichtkaarten van Sal “ leer je alles over het eiland en bezoek je alle hotspots van de zoutmeren tot de blue eye lagoon. Wat ook echt leuk is, is de gelegenheid om bij mensen thuis te komen eten. Samen koken en kennismaken. Ga mee op een Catamaran, leer duiken of leer alles over de citroen haaien in Shark Bay.

Ik noemde het nieuwe aquapark al even.

Bij het nieuwe Riu Palace Santa Maria is een glijbanen park gebouwd wat ook makkelijk bereikbaar is vanaf Riu Funana. Nog meer waterpret dus. Ondanks dat Sal erg geschikt is voor een all inclusief vakantie zijn er ook een paar accommodaties waar je op basis van logies en ontbijt verblijft. Heb je een groter reisgezelschap? Kies dan voor Melia Tortuga Beach Resort en geniet van een ruim appartement en je eigen zwembad.

Op buureiland Boa Vista vind je vergelijkbare hotels. Hier zijn de stranden misschien nog wel mooier maar hier is niet echt een dorpje met restaurantjes zoals op Sal. Ga je voor strand, zon of houd je van windsurfen? Dan is Boa Vista een zeer geschikte bestemming voor een winter-zon-vakantie. Verder zijn er nog een aantal kleinere eilanden die vaak bezocht worden tijdens een rondreis. Hierin is de keuze op dit moment nog wat beperkt.

Blij dat het weer kan.

In 6 uur vlieg je naar Kaapverdië.
Het hele jaar mooi weer, in onze koudste maanden is het hier tussen de 20 en 25 graden.
Zeer goede hotels.
Uitmuntende service en lieve gastvrijheid.
Lekker eten en prachtige stranden.
Een leuk dorpje, beachclubs en super relaxed.