De leukste bestemmingen voor jullie volgende reis

Mijn tips voor 2023

Mijn tips zijn eigenlijk mijn eigen wensen. Bestemmingen die mijn aandacht trekken doordat ze net even anders zijn dan voor de hand liggend. Meestal een combinatie van natuur, cultuur en strand met drankjes. In dit lijstje zit daarbij een uitzondering namelijk de Seychellen, daar ben ik geweest en tip ik je graag.

Belize. Maya cultuur en ongerepte natuur. Dichte jungle en het Belize Barrièrerif, wat na de Great Barrier Rif in Australië het grootste koraalrif ter wereld is. In Belize beleef je Creoolse gastvrijheid in Caribische sferen, Turquoise zee, palmbomen en reggae. In de jungle hoor je brulapen schreeuwen tijdens je hike naar een oude Maya stad. Kortom een land waar cultuur, natuur en strand bij elkaar komen voor een unieke gezinsvakantie.

Oeganda. Een beetje spannend maar wat een onvergetelijk avontuur wordt dit. Berggorilla’s en Chimpansees opzoeken in de jungle van Oeganda. Een afwisselend landschap van bergen, meren en rivieren. Orchideeën, vlinders, vogels en wild spotten in de wildparken. Onderweg maak je kennis met de hartelijke bevolking.

Sri Lanka. Met een tuktuk, trein of auto met chauffeur reis je het land door langs tempels en oude steden. Door de jungle en langs thee plantages ga je op zoek naar de tijger. Oude Britse koloniale geschiedenis en prachtige stranden maken je reis compleet. Hike naar watervallen en beklim de Leeuwenrots. Maak kennis met het Boeddhisme en leer over de koloniale geschiedenis.

Texas Amerikaanser kan misschien niet. Start je reis in Dallas of Houston en reis langs ranches en over prairies. Je voelt je al snel een cowboy tussen de long horns, steakrestaurants en de leukste cowboylaarzen-shops. Via Mexicaanse sferen en het Big Bend National Park rij je naar de kust voor een strandverblijf. Als je vlakbij Amarillo bent kom je langs Palo Duro Canyon State Park, de Grand Canyon look a like van Texas. Kortom, een goede keuze als je strand wilt combineren met een beetje cowboy en Mexicaanse sferen.

Suriname. Overweldigend, ongerept en onaangetast tropisch Amazone regenwoud en kleurrijk Paramaribo. Maak kennis met eeuwenoude indianen cultuur en de historische plantages in het Commewijnedistrict. Verblijf in het unieke Boutique Hotel Peperpot op plantage Peperpot, één van de oudste koffie- en cacaoplantages van Suriname dat grenst aan de bosrand van Peperpot Nature Park.  Dit alles ligt niet ver van elkaar vandaan waardoor je slechts korte reisafstanden hebt. In Suriname geen uitgebreide stranden maar wel dolfijnen en aapjes.

Jamaica. De prachtige Blue Mountains met watervallen en rivieren. Raften, suppen, een plantage bezoeken of hiken. Witte stranden met palmbomen, idyllische baaien, reggae muziek en de geur van tabak en rum. Huur een auto met chauffeur of maak een korte rondreis voordat je bij je strandhotel uitkomt. Ga je slapen in het Golden Eye hotel waar vele James Bond verhalen verzonnen zijn? Dan zit je in een hoek van het eiland waar je prachtige natuur vindt. Laat je meeslepen door de uitbundige levensvreugde van de Jamaicanen. Wil je een strandvakantie met de mogelijkheid tot het maken van leuke excursies? Dan is dit the place to be.

Seychellen. Dit eilanden archipel in de Indische oceaan zal je verrassen met haar Creoolse invloeden die tot uiting komen in de geuren, kleuren en smaken van de dagelijkse (niet) sleur. Fietsend door de jungle naar parelwitte stranden, schildpadden, drankjes op het strand en bootje varen. Snorkelen, een massage op het strand en dineren bij kaarslicht met een ondergaande zon. Dit is vakantie als je verder niks hoeft.