Een reis samenstellen voor een gezin met kinderen vind ik geweldig

(Rond) Reizen met kids

Om de interesses en  hobby’s van kinderen terug te laten komen in het reisschema is ontzettend leuk. Hoe leuk is het om op je vakantiebestemming een wedstrijd bij te wonen van je favoriete sport, oog en oog te staan met je lievelingsdier of de geschiedenis uit je geschiedenisboek van dichtbij te leren kennen.

 

Hoe ik de ideale reis voor jullie samenstel?

Ik kom het liefst bij jullie thuis nadat we telefonisch contact hebben gehad over jullie plannen. Tijdens mijn bezoek krijg ik snel een indruk van jullie wensen, ideeën en misschien wel het belangrijkste; jullie verwachtingen. Soms passen de verwachtingen van mijn klanten die helemaal bij de reisbestemming die ze zelf in gedachten hebben. Je kan dan kiezen voor een andere bestemming of je verwachtingspatroon bijstellen. Het kan dus best zijn dat je me vraagt naar de mogelijkheden voor Peru dat ik ook met ideeën kom voor Sri Lanka. Omdat het hier beter weer is als jullie vakantie hebben. Of de vlucht relaxeter is. Of omdat een land veiliger is of makkelijker te bereizen met een huurauto.  Of omdat jullie jongste heel graag olifanten wil zien. Reizen met kinderen is ontzettend leuk maar het raken van hun interesses draagt bij aan het speciale gevoel.

Toen mijn kids 10 en 8 jaar oud waren gingen we onze eerste rondreis maken.

We kozen voor Canada. Eigenlijk wou ik graag naar Zuid Afrika, maar persoonlijk vond ik het belangrijk dat de gezondheidsrisico’s minimaal moesten zijn tijdens ons eerste avontuur. Een rechtstreekse vlucht was een prioriteit en we konden alleen in de mei-vakantie. Daarbij wou ik rechts rijden, wilde dieren zien en een ruige natuur beleven. We reisden met een huurauto van Calgary naar Vancouver.  Mijn kids zaten toen nog in hun huttenbouw fase en we hielden erg van het buitenleven. We gingen op berenzoektocht met een gids, op walvissafari met een zodiak, bij de indianen op bezoek en bezochten een buffalo jump. ( Dit is een rotsformatie waar de indianen vroeger de buffels af joegen om zo een winter voorraad vlees en huiden in te kunnen slaan. )  We verblijven een paar nachten op een ranch.

Een jaar later komen de kids vrij kort achter elkaar uit school met verhalen over de Egyptische geschiedenis.

De piramides, Toetanchamon, Abu Simbel.. Toen ik ze voorstelde om daar heen te gaan waren ze dol enthousiast. Egypte was toen ( 2009 ) niet geschikt om alleen te bereizen met een huurauto bijvoorbeeld. We ging, noodgedwongen met een groep. Onze kids waren de jongsten. De reis begon in Cairo. We reisden per bus en trein naar Abu Simbel. Bij elk museum, elke tempel, elk graf stonden de jongens vooraan te luisteren en te kijken. Elke Engelse uitleg moest haarfijn vertaald worden. Toen ze op een dag konden kiezen tussen het zwembad of om 5 uur opstaan om het dal der Koninginnen te bezoeken was de keuze snel gemaakt. Hoezo bij het zwembad blijven?? Als jij niet mee wilt vragen we wel of Loekie ( de reisleidster ) op ons wil passen. Het reizen met een groep beviel trouwens ook prima.

Onze derde reis, we hadden inmiddels een beetje ervaring, ging naar Costa Rica.

Een fantastische natuur van eeuwenoude oerwouden met aapjes, witte stranden met kokos noten, de mooiste vogels, slangen op de wandelroute, krokodillen in de rivier en kolibries op het terras. We planden een paar nachten aan het strand en een paar nachten in een goed hotel met zwembad midden in het oerwoud. Wandeltochten, een boottocht door de mangrove, dolfijnen spotten, snorkelen en zeeschildpadden zoeken, slangen foto’s verzamelen en aapjes bij je tas weg jagen.. Costa Rica is een echte aanrader met kids.

Een reis met kinderen hoeft niet altijd ver weg te zijn.

Combineer een Europese stad met een weekje platteland/ strand bijvoorbeeld. Kies voor Rome in combinatie met Toscane, of Barcelona en de Spaanse Costa’s. Veel Europese, populaire eilanden hebben een prachtig binnenland. Een strandvakantie met een paar sportieve activiteiten ?  Wandelen op Mallorca, fietsen op Kos, niet de hele week maar gewoon een dagje..