Je hoeft niet altijd te kiezen

Ik ben daar ook helemaal niet goed in.

Een mooi strand of toch liever cultuur snuiven? Wandelend door de natuur of struinend door een stad?

Kan je niet kiezen tussen natuur en cultuur, of sportief en relaxen? Er zijn hele leuke combinaties te maken.

Safari of strand?

Een enerverende safari in Tanzania of Kenia met een strandverlening aan de mooiste stranden bijvoorbeeld. Kies uit een groepsreis of een individuele reis, slaap in de natuur, maak kennis met de Big Five en leer het land kennen.  Tijdens je strandverlenging verblijf je in een prachtig hotel met alles er op en eraan en laat je je heerlijk in de watten leggen.

Amerika

West Amerika leent zich bij uitstek voor een reis met veel gekkigheid en prachtige natuur. Val van de ene verbazing in de andere tijdens je reis langs Las Vegas, Monument Valley, Antelope Valley, San Francisco, Highway1 langs de kust van Californië en de Disneyparken in LA! Bezoek steden en kom tot rust in de natuur. Wat denk je van New York in combinatie met een trip naar de Niagara Falls? Rij over het platteland van Pennsylvania. Of voeg hier Bosten en Acadia National Park nog aan toe. Twee fantastische steden, traditie van de Amish en het ruige Acadia NP. Het groene eiland met bossen en een mozaïek aan meren lijkt in de verste verte niet op een woestijn en toch heet het schiereiland Mount Desert Island.

Stad of natuur ?

Boedapest, Parijs, Londen maar ook kleinere steden in bijvoorbeeld Kroatië, Spanje en Italië lenen zich uitstekend voor een city-verblijf in combinatie met de rust van het platteland. Shoppen en musea bezoeken in de stad en vervolgens een paar dagen wandelen in de natuur en genieten van het uitzicht op een leuk terrasje.

Eiland hoppen

Griekenland is zeker een bezoek waard en helemaal wanneer je een aantal eilanden afhopt! Ieder eiland heeft zijn eigen identiteit en schoonheid. Mix & match het pittoreske Paros met het kenmerkende haventje, het gezellige Naxos met een prachtige natuur of het dromerige Santorini met adembenemende zonsondergangen. Proef de sfeer van ieder eiland op je eigen tempo en maak een reis om nooit meer te vergeten!

Mijn favoriete combinatie is een ( middelgrote )  stad in Italië combineren met een dorpje op het platteland. Bijvoorbeeld Sorrento en een dorpje in het achterland. Perugia en Trevi of Todi. Palermo en Syracuse. Milaan en een rondje om één van de meren.