Een Sneak Preview

Zuid Afrika

Het aftellen kan beginnen. Over een paar maanden ga ik eindelijk mijn rondreis naar Zuid Afrika maken en ik wil je graag meenemen in een sneak preview.

Zuid Afrika is een groot land, zo groot dat eigenlijk geen vakantie lang genoeg is om het hele land te verkennen.

 

 

Wij hebben slechts twee weken dus moeten we keuzes maken en onze tijd effectief benutten om dat te zien wat boven aan ons verlanglijstje staat en toch ook een vakantie gevoel te houden. Gelukkig heeft Zuid Afrika geen tijdsverschil met ons, geen jetlag dus. Dat is al een goede reden om dit mooie land te bezoeken. Wij vliegen rechtstreeks van Schiphol naar Johannesburg (  rechtstreek van Amsterdam naar Johannesburg en Kaapstad met KLM, ook een hele goede reden om hier te gaan rondreizen ) Wij komen s avonds aan in Johannesburg en overnachten op de luchthaven om de volgende dag door te vliegen naar Nelspruit. Hier zal een huurauto voor ons klaar staan en zal onze reis beginnen.

We rijden naar Hazyview, naar ons eerste hotel. Hazyview is een goede plek als je de Panoramaroute wilt verkennen en niet elke dag van hotel naar hotel wilt hoppen, zoals wij.

De Panoramaroute is een route langs prachtige vergezichten en natuur. God’s Window is één van de plekken waar ik me op verheug. Deze canyon wordt vergeleken met het uitzicht wat God heeft als hij naar beneden kijkt. Zo groots en eindeloos. De Panoramaroute staat ook bekend om de vele watervallen, hike-routes, en natuurverschijnselen als Potholes ( diepe ronde gaten uitgeslepen door de rivieren ) en de Three Rondavels ( drie ronde bergtoppen ). Pelgrims Rest staat ook op de planning, dit openlucht-museum-dorp moet een indruk geven van de geschiedenis. Wij verblijven drie nachten in het hotel in Hazyview zodat we voldoende tijd hebben om de omgeving te verkennen en vakantie te vieren.

Vanaf Hazyview rijden wij naar het Timbavati Game Reserve, een rit die ongeveer vier uur zal duren.

Hier gaat mijn safari wens in vervulling.

Het Timbavati Game Reserve grenst aan het Krugerpark maar is wat rustiger wat toeristen betreft. Hier zijn een paar mooie lodges en daar heb ik één van uitgezocht om drie nachten te verblijven. In de meeste safari lodges verblijf je op basis van all inclusief en ook de game-drives zijn inclusief. In onze lodge is een ( vroege ) ochtend en een zonsondergang game drive. Twee hele dagen de wilde dieren van Afrika begluren.. en tussendoor lunchen met de rangers, een drankje bij het zwembad, lekker eten en relaxen op de veranda van onze kamer met uitzicht over de savanne.. Nog een laatste ochtend game drive en dan stappen we in de auto en rijden naar de luchthaven van Hoedspruit. Twee uur rijden over onverharde wegen voor onze binnenlandse vlucht naar .. Kaapstad.

Wij kiezen ervoor om vier nachten in het centrum van Kaapstad te verblijven en vanuit hier trips te maken in en rondom de stad.

Behalve dat ik Kaapstad gewoon graag wil beleven, markten wil bezoeken en lekker wil eten zou ik ook graag Robben eiland willen bezoeken. De pinguïns van Simons Town krijgen absoluut een bezoek. Simons Town is bereikbaar via Chapman’s Peak drive. Deze bochtige bergweg staat bekend als een van de mooiste wegen van de wereld en zal ons ook naar leuke dorpjes als Houtbaai en Muizenberg brengen. De wijnhuizen bij Stellenbosch hebben een aantrekkingskracht op me, en niet alleen vanwege de wijnen maar vooral vanwege de mooie huizen en omgeving. Oom Sammie se Winkel bijvoorbeeld.. heel toeristisch denk ik .. maar dat wil ik dan best even zijn om deze authentieke winkel te bezoeken. Ik ben benieuwd. Ik wil de Tafelberg of Lions Head graag ‘beklimmen’ deze twee markante punten geven een prachtig uitzicht over de stad en dat wil ik wel beleven. Het liefst doe ik dat tijdens zonsopgang, dat moet een mooie hike zijn. Na onze laatste dag vliegen we met een nachtvlucht terug naar Amsterdam.

 

Een relatief korte en krachtige rondreis naar Zuid Afrika. Veel zien èn vakantie-gevoel in twee weken.