De vrijheid van reizen en de gezelligheid van mensen om je heen

Single reizen

Onder de naam J & T SingleReizen werk ik samen met Janneke Biemond van Mens & Relatie in de organisatie van Single Reizen.

De reizen met diverse bestemmingen, moeten vooral een gevoel van vrijheid geven. Dagtrips gaan niet per touringcar maar met huurauto’s. De deelnemers rijden zelf, met behulp van de navigatie en google-maps. De minder avontuurlijke reiziger neemt plaats op de achterbank en mag stop roepen voor een foto-moment.  Met de Eén-ouder vakantie hopen we het, o zo bekende moment dat je alleen met je drankje bij het zwembad zit om te buigen naar een gezellig moment met nieuwe ontmoetingen.

Janneke zal de reizen begeleiden en stelt zich graag aan jullie voor

Mijn naam is Janneke Biemond, 45 jaar en ik ben eigenaar van mijn eigen ” liefdes ” praktijk. Ik werk voor de organisatie Mens & Relatie. Dit is het langs bestaande coaching en relatiebemiddelingsbureau in Nederland. Ik schrijf hier een stukje omdat Titia en ik single reizen organiseren in een nieuw jasje. Wij willen graag samen met jou vreugde, gezelligheid, diepgang en mooie herinneringen creëren.

Liefde en Reizen zijn met elkaar verbonden. De liefde voor reizen, met je geliefde op reis, op reis in de liefde. De honeymoon is hiervan wellicht het mooiste voorbeeld.

Toscane, Italië

Midden in Toscane ligt de sfeervolle agriturismo Fattoria LaVacchio www.fattorialavacchio.com Deze mooie accommodatie ligt drie kwartier rijden van Florence en een uur vanaf Arezzo en is volgens ons uitermate geschikt voor onze Singelreis.

We vliegen in iets minder dan twee uur van Amsterdam naar Florence waar we bij aankomst onze huurauto’s ophalen. Vind je het leuk om te rijden, te navigeren of juist liever achter in plaats te nemen? Dit geef je aan bij je aanmelding.

Een dagtrip naar Florence met stadswandeling en een bezoek aan Arezzo zetten we graag op de agenda.

Tevens organiseren we ( bij voldoende animo ) een wijntour, een tour-dag in de directe omgeving van het hotel of een kookworkshop.  S avonds eten we met elkaar. Het hotel beschikt over een zwembad, je kan o.a. mountainbiken, paardrijden of vissen.

Afhankelijk van de groepsgrootte kan een verblijf in Fattoria Mansi Bernardini www.fattoriamansibernardini.com ook een optie zijn. Deze geweldige accommodatie ligt vlakbij Lucca. In dat geval is een vlucht van Amsterdam naar Pisa voor de hand liggend.

Wanneer? Nazomer 2021. Een exacte datum volgt spoedig.

Ben je net zo enthousiast over deze singelreis als wij of heb je vragen? Neem dan  Contact met ons op.

Kreta, met kids

Griekse avonden, muziek, ouzo en nieuwe herinneringen. Tijdens deze eenouder-vakantie geniet van je van zon, zee en strand en verken je dit mooie Griekse eiland.  Kreta is een hele leuke bestemming voor een vakantie met kinderen. Tien eeuwen lang was Knossos de eerste en grootste stad in Griekenland. Nu zijn er nog de prachtige overblijfselen van het grote paleis van koning Minos, en dit is zeker een bezoek waard. Hou je van een stevige wandeling dan is de tocht door de Samaria kloof leuk. Op Kreta zijn diverse kloven maar deze is het smalst en heeft op sommige plekken rotswanden van 500 meter hoog. Je verblijft in het gezellige appartementen complex Arlekin Tango van Takis, die je hartelijk zal ontvangen. De gemoedelijke sfeer bij het zwembad geeft je een echt vakantiegevoel en als je s avonds uiteten gaat dan loop je zo naar de restaurantjes. Deze plek is super leuk voor een eenouder vakantie waar je makkelijk en ongedwongen met andere ouders in contact komt.

Persoonlijk ga ik graag een dagje verdwalen met mijn huurauto. En je kids zullen het fantastisch vinden!

Dit doe je door s’morgens te bedenken waar je heen wilt gaan en op een kaart ( google-maps ) te kijken hoe je daar ongeveer heen rijdt. Je probeert deze plek te vinden zonder navigatie. Hopelijk rijd je verkeerd. En als je denkt dat het niet goed komt sla je per ongeluk links af waar je rechts wou. En daar is de verrassing.. 9 van de 10 keer sta je plotseling van een waanzinnig uitzicht te genieten of rijd je een dorpje binnen waarbij berggeiten de brutaalste weggebruikers zijn. Voor de terugreis zet je je navigatiesysteem aan. ( neem wel water mee als je op avontuur gaat )

Tijdens deze vakantie zorgen wij ervoor dat jullie elkaar herkennen of we regelen vooraf een contact moment.

Bij de reisbescheiden ontvang je leuke excursie-tips. Uitgangspunt is dat je zelf met je kids op vakantie gaat en zelf beslist wanneer en met wie je contact wilt. Wil je iets samen met andere ouders iets ondernemen dan moet je dit zelf arrangeren. In dit hotel verblijven ook gasten die niet via ons boeken en geen single zijn. Ben je geen single maar ga je, om wat voor reden dan ook, zonder partner ( met of zonder kinderen ) op vakantie? Ook dan kan je, via ons dit hotel boeken en in contact komen met andere alleengaande ouders.

Wanneer? In de zomervakantie van 2021. Voor deze reis zijn diverse vertrekdata beschikbaar, je bent ook vrij in het kiezen van de duur van je vakantie.
Kosten? Dit hangt erg af van het kamertype die je kiest en hoe oud de kids zijn. Ik maak graag een offerte voor je.

Wil je meer weten over reizen met kinderen? Lees dan dit blog waarin ik vertel over mijn eigen ervaringen met reizen met kinderen.

Cycladen, Griekenland

Deze reis start in Athene. We vliegen in 3 en half uur vanaf Amsterdam naar deze stad vol Griekse geschiedenis. Santorini, Naxos en Paros staan tijdens deze 13 daagse reis op het programma.

Op Santorini brengen we een bezoek aan de indrukwekkende opgravingen van Akrotiri.

Vervolgens gaan we naar het pittoreske dorpje Pyrgos. Deze vroegere hoofdstad van Santorini is gebouwd rond een Venetiaans kasteel. Daarna rijden we naar Fira, de hoofdstad van Santorini, prachtig gelegen op de rand van de Caldera.

Met de ferry reizen we naar Naxos, het grootste eiland van de Cycladen.

Bij het binnenvaren van de haven maken we direct kennis met de rijke geschiedenis van het eiland, wanneer we links van ons de immense marmeren toegangspoort zien van de onvoltooide Apollo-tempel. De indrukwekkende Venetiaanse woonburcht overheerst de stad, die met zijn smalle straatjes en talrijke restaurantjes een sfeervolle indruk geeft. We logeren in een eenvoudig hotel aan de rand van de stad niet ver van het strand, gelegen op ca. 2 km van de haven. Tijdens de eilandtour gaan we naar de Tempel van Dimitra, gewijd aan de godin van het graan en van de landbouw. Geen vreemde plek voor een heiligdom voor deze godin, want Naxos staat van oudsher bekend als een groen en vruchtbaar eiland. Daarna stoppen we in twee kleine traditionele dorpjes, Damalas en Halki, waar nog diverse oude ambachten worden uitgeoefend zoals weven en pottenbakken. Ten slotte rijden we naar Flerio waar een van de bekende marmeren Kouros-beelden ligt waar Naxos zo bekend om staat. Dit beeld werd door de marmerbewerkers in de 6e eeuw v. Chr. onafgewerkt achtergelaten

We vervolgen onze zwerftocht over de Cycladen naar het eiland Paros, dat slechts op een steenworp afstand van Naxos ligt.

Na een klein uurtje varen, komen we in de ochtend aan op dit lieflijke eiland waar je naast veel gezellige dorpjes met de traditionele witte huisjes en kerkjes, ook prachtige zandstranden kunt vinden. Om al een beetje bekend te worden met de bestemming maken we vandaag een stadswandeling door de hoofdstad Parikia die ook wel Paros-stad genoemd wordt. Natuurlijk bezoeken we dan ook de meest bekende kerk van het eiland, de ‘Panagia Ekatontapylianí’. Deze 6e-eeuwse kerk is een meesterwerk van Byzantijnse bouwkunst. Rest van de dag vrij.

Tijdens de eilandtour op Paros nemen we een kijkje bij de antieke marmergroeven bij Marathi. Uit deze streek kwam het bekende Pariaanse witte marmer, waarvan belangrijke historische gebouwen en beelden werden gemaakt, zoals de ‘Venus van Milos’. Het marmer van Paros is zo speciaal omdat het doorzichtig is en daardoor een mooiere uitstraling heeft. Daarna gaat de rit verder naar Lefkes, een gezellig dorpje met traditionele herenhuizen, smalle geplaveide steegjes en een mooi dorpsplein. Na een stop in het vissersdorpje Naoussa gaan we terug naar het hotel voor een heerlijke vrije middag. Buiten deze georganiseerde dagen heb je 4 dagen ter vrije besteding.

We reizen zo weinig mogelijk met een touringcar. We zetten meerdere huurauto’s om ons te verplaatsen en de eilanden te verkennen.  Zelf rijden en navigeren geeft je een gevoel van vrijheid wat zo fijn is tijdens een reis. Wanneer? september 2021.

Wil je meer weten of wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? We  horen graag van je!

We moeten er rekening mee houden dat we nog wijzigingen moeten aanbrengen op de gepubliceerde reizen.