Op studiereis naar de mooiste stranden

Fuerteventura

Een prachtige strandbestemming met heel veel zon en een Caribisch windje.

 

Ik werd uitgenodigd om een paar dagen mee te gaan op studiereis naar het zonnige Fuerteventura, één van de Canarische eilanden. In vier uur vlieg je van Amsterdam naar deze mooie zonbestemming.

Op zo’n studiereis verkennen we hotels en leuke dorpjes. We testen restaurants en kletsen bij over ons werk. Tijdens deze studiereis verkennen we de concept hotels van TUI.  TUI Bleu, Tui Magic Life, Riu en Robinson. Alle vier hebben ze hun eigen charme en uitstraling en daarmee hun eigen favoriete klanten.

 

Sport, gezelligheid, cocktails en een ruim en rustig zwembad.

Op onze eerste avond worden wij hartelijk ontvangen in het Tui Magic Life Fuerteventura.

Het hotel is ruim opgezet. De kamers liggen in diverse blokken in een mooie tuin en het zwembad ligt aan zee. De Magic Life hotels hebben een scala aan sport faciliteiten en sportieve activiteiten. Wij testen hier de Zumba les, ik leer boogschieten en we spelen een spelletje jeu de boulles. Mijn collega’s leven zich uit tijdens een potje beach volleybal en aqua gym. Wil je rust, dan kies je een ligbedje op het bovenste terras bij het zwembad, hier waan je je op een soort stilte-terras. De sport instructeurs zijn uitermate gedreven en staan toch garant voor vakantieplezier. In de avond genieten we van een leuk optreden van een duo die ABBA heel goed imiteert. Er wordt gedanst en we drinken een cocktailtje met de gasten. Houd je van gezelligheid, ben je graag sportief bezig tijdens je vakantie en sluit je de avond graag af met een drankje dan is dit hotel een aanrader voor jou.

Op dag twee is het tijd voor een spelletje..

Tegelijk is ook een groep Belgische collega’s op het eiland ter verkenning en de organisatie daagt ons uit.. een traditioneel potje Nederland – België. In kleine teams en met een tablet in de hand verkennen we het eiland en het leuke stadje Corallejo. We krijgen vragen en opdrachten over Fuerteventura, de TUI hotels en Belgische eigenaardigheden. Ik ben nog steeds benieuwd welke vragen onze Belgische collega’s hebben gekregen.. We lunchen heerlijk aan het water, maken foto’s en leren over de anekdote van Madre. De verloskundige die nog altijd geëerd wordt. Na een lange dag keren we met de winnaars bokaal terug en checken we in in het Tui Blue RIU Calypso. Dit hotel..  ik ben enthousiast. Niet alleen over het hotel maar ook over de ligging. Het hotel ligt tegen een helling. Je hebt werkelijk prachtig uitzicht op zee, vanaf je balkon met ligbedden. Bij het zwembad geniet je van rust. De TUI Blue hotels staan bekend om verfijnde rust. Hier geen uitgebreide animaties met te harde muziek. Het restaurant is sfeervol ingericht en oogt klein. In de spa geniet je van heerlijke behandelingen en de rust van het relax terras. Vanuit het hotel sta je in een paar stappen op het goudgele zandstand. Het brede strand met helder blauw water nodigt uit voor een wandeling door de branding of een frisse duik in de zee. Op diverse plekken zijn strand-bedjes. Via een mooi wandelpad loop je naar het oude centrum. In de smalle straatjes zijn leuke terrasjes. Boek je all inclusief ook dan kan ik je aanraden een keer in dit oude centrum te gaan eten of een terrasje te pakken. De authentieke sfeer, uitzicht over het water en prima prijzen op de terrassen maken je vakantiedag compleet.

Naast dit hotel ligt het 5 sterren RIU Palace Jandia.

Vanuit dit mooie hotel is het strand snel bereikbaar. Een paar trappen en je komt bij een tentje waar je een strandbedje kan huren op het prachtig brede zandstrand. In Spanje mogen hotels geen strandfaciliteiten aanbieden als strandbedden, de bedjes zijn niet gratis helaas. In het RIU Palace Jandia genieten we van een heerlijk diner aan fijn gedekte tafels. We krijgen een wijntje gereserveerd en we hebben tijd om met elkaar bij te kletsen over ons werk en de branche. We drinken nog een kopje koffie op het terras en genieten van life muziek.

Relaxen op de Catamaran.

Onze laatst nacht verblijven we in Robinson Jandia Playa die hier ook in de buurt ligt. Tegenover dit hotel ligt een leuke straat met winkeltjes. Maar voordat we hier arriveren worden we uitgenodigd voor een Catamaran tocht. Zonnebrandcrème en badlaken mee, bikini aan en de dag kan beginnen. Een stralend blauwe lucht en gelukkig is het bijna windstil. De zee is rustig. We varen een uurtje en gaan voor anker in een mooie baai. Een duik in het water en lekker relaxen op de boot, dat is toch vakantiegevoel.

Het Robinson Jandia Playa is en club hotel, wat inhoud dat je wat meer contact heb met andere hotelgasten. Ben je single dan kan je hier prima terecht en je zal niet de enige zijn. In het restaurant vind je grote ronde tafels waar je aanschuift of waar een ander reisgezelschap bij jou aanschuift. Wij worden hartelijk ontvangen door een Nederlandse danseres die tijdens de avond show net zo enthousiast blijk te zijn als tijdens de incheck en het diner. Tijdens ons verblijft genieten we van een Mexicaanse avond. In de tuin staan diverse foodtrucks waar je een hapje kan halen, er is muziek en veel gezelligheid. Het hotel heeft een fantastische rooftopbar met uitzicht over de zee. S avonds draait hier vaak een DJ. Het zwembad is ruim en ligt slechts door een gate verwijderd van het strand.
Wij sluiten onze studiereis af met het testen van de sportactiviteiten. Yoga, spinning, pilates, tennis.. houd je van goed eten om dat er vervolgens weer af trainen tijdens je vakantie dan is dit hotel zeker een aanrader.