Een prachtig hotel en een prachtige stad.

Campanië en Rome

Een prachtig hotel en een prachtige stad. Deze combinatie is op zich prima is maar in deze reis zat er een halve dag afstand tussen deze twee beauty’s. Vorig jaar ging op de dag voor ons vertrek naar de Amalfi kust, het hotel waar ik heel graag een paar dagen heen wilde, dicht. Gelukkig vond ik toen nog een heel fijn alternatief.  Namelijk een hotel met een balkon met een jacuzzi.  Maar nu kreeg ik een nieuwe kans en vlogen wij dit najaar nog een keer naar Napels.

Dit hotel, het uitzicht bij het zwembad is zo mooi dat het zonde is om je ogen dicht te doen als je ligt te relaxen.

 

Bij aankomst op de luchthaven halen we onze auto op en rijden in ruim een uur naar Aquapetra Resort & Spa in Telese.

Dit dorpje staat bekend om de warmwaterbronnen in het park en ligt ten noordoosten van Napels in de bergen. Door de ligging, wat hoger en in de bergen is het echt minder warm dan in Napels. De laatste kilometers volgen we de aanwijzingsborden en slingeren een beetje met de heuvels mee. Een prachtige oprijlaan, toeganspoorten en lampjes, dat is ons welkom in Aquapetra. Dit hotel werd een paar jaar geleden gebruikt voor de opnames van First Dates Hotel van de Engelse televisie. En ik begrijp heel goed waarom. Dit is Italië. Dit is romantisch ook. We melden ons bij de receptie, en om het Italiaanse gevoel nog completer te maken spreken ze hier maar zeer gebrekkig Engels. Onze koffers worden voor ons naar de kamer gebracht. De kamers liggen verspreid in de oude hoeve. Poortjes, trapjes en steegjes zijn hier de hotelgangen.

We besluiten voor het eten het dorpje te verkennen en te kijken of we ergens kunnen eten. We belanden op een hip terras en bestellen een drankje. We raken aan de praat met de ober en hij raad ons een leuk Italiaans restaurant aan in de hoofdstraat. Een hoofdstraat die gesierd wordt door leuke winkels, barretjes, een ijssalon en een paar leuke restaurants. We kunnen het geadviseerde restaurant niet vinden en belanden op het terras met picknicktafels van een soort bierstube waar ze pizza op het menu hebben staan. En omdat je soms een tegenvaller hebt op je vakantie besloten wij deze tegenvaller maar meteen de eerste avond te ervaren. De wijn was goed trouwens. Als we terugkomen bij het hotel is de oprit en de parkeerplaats helemaal verlicht met lampjes. Je kan niet met de auto bij de kamers komen dus het laatste stukje lopen is echt een leuke wandeling.

Dit hotel, het uitzicht bij het zwembad is zo mooi dat het zonde is om je ogen dicht te doen als je ligt te relaxen.

Na het ontbijt lopen we een rondje om het hotel heen. Het ligt prachtig tussen de bergen, in een bos van olijfbomen. De zon breekt door, het is niet heel warm maar we besluiten de zonnebedjes bij het zwembad te testen. Het zwembad ligt bij de Spa. Een binnenbad, sauna’s en heerlijke behandelingen kunnen je dag vullen. De bedjes liggen prima. Zachte berglucht, de geur van olijfbomen en o dit uitzicht. Ik lig heerlijk en doe mijn ogen dicht tegen de feller wordende zon. Maar ze gaan snel weer open. Het uitzicht is gewoon te mooi om hier met je ogen dicht te liggen. Helaas begint het s middags te regenen. Toen we van de luchthaven naar Telese reden kwamen langs een grote shopping mall, Designer Outlet La Reggia. We besluiten hier heen te rijden. Als we hier aankomen is het droog. Na een rondje shoppen belanden we op een overdekt terras waar we genieten van een heerlijke pasta. Houd je van shoppen en ben je hier in de buurt dan is deze mall zeker een aanrader.

Vakantiegevoel 2.0. Ook op dag twee komt de zon langzaam tevoorschijn en ook nu besluiten we hiervan te genieten bij het zwembad.

Als de zon aan het begin van de middag achter de wolken verdwijnt stappen we in de auto en rijden naar Het Paleis van Caserta, Het Italiaanse Versailles. Deze voormalige koninklijke residentie nabij de Italiaanse stad Caserta  is vermoedelijk het grootste gebouw dat in de 18e eeuw in Europa gebouwd is. De opdracht tot de bouw van het paleis werd in 1752 gegeven door koning Karel VII van Napels. Tegenwoordig staat het paleis op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dankt zijn roem onder andere aan de goede staat van onderhoud. Er is een parkeergarage onder de tuinen. Bezoeken? Ja, zeker doen.

Na deze dagen van romantische rust en eindeloos prachtige uitzichten rijden we naar Rome.

En ondanks dat dit bijna drie uur rijden is, is dit een goede combinatie. Platteland en een mooie stad. Naar mijn idee het beste van twee werelden. Het AquaPetra Resort & Spa kan je ook prima combineren met Napels of de Amalfikust.

De beste tip voor Rome is; laat je auto ver voor de stad achter. Hahah. Maar ik dacht dat ik het beter kon en besloot onze huurauto in te leveren in hartje Rome met als resultaat veel tijd verlies, een bijzondere sightseeing en een relatie-test. Daarna was het vinden en binnengaan van ons hartverwarmende hotel misschien nog wel meer waard. Op loopafstand van de Trevi Fontein en de Spaanse trappen. We slenteren s avonds langs terrassen en gezelligheid.

Na het ontbijt brengt google maps ons naar het Forum Romanum.

Internet is niet overal even goed tussen de hoge panden, maar dat is niet erg, Rome is erg geschikt om een keer verkeerd te lopen ( of te rijden als je je huurauto nog hebt hahaha ) je komt op de mooiste plekken. Wij vinden het Forum al snel. Het hele gebied bestaat uit opgravingen en overal waar je kijkt voel je de geschiedenis. Wij besteden vele uren in dit gedeelte van de stad, koffie tussendoor en we sluiten af met een late lunch. Je kan bij het Colosseum entree kaarten kopen. Op dit moment kan je eigenlijk alleen online entree-tickets kopen maar de lokale verkopers lossen dat prima op door dit voor de toeristen in te kopen. De prijzen zijn prima trouwens.

Rome is erg leuk om fietsend te ontdekken, met een gids.

Je komt op de meeste leuke plekken en de gids vertelt alle leuke details. Wij kiezen echter voor onze verdwaal tactiek. Gewoon lopen. Kijken waar je uitkomt. Af en toe Google maps raadplegen en hopen dat je ergens op een leuke plek uitkomt. Zo wandelen we langs de Pinokkio winkel, passeren pleinen, drinken koffie aan een heel klein tafeltje en lunchen heerlijk in Via della Croce. Dit leuke straatje is erg toeristisch maar ondanks dat, een geweldige plek om te eten. Je hebt keus uit heel veel restaurantjes en als ik je een tip mag geven strijk dan neer bij L’Antica Enoteca. Na de lunch lopen we verder en staan op eens op een mooi plein. We blijven even staan en kijken omhoog naar de gevels. Komt me bekend voor dit… We staan voor het Pantheon…  En ook al komt het even niet bekend voor, neem tijd om af en toe even stil te staan en te kijken. We lopen verder langs de Spaanse trappen en de Trevi Fontein. Vergeet niet een muntje in de Trevi Fontein te gooien en je wens te doen.

De bekendste winkelstraat van Rome is de Via del Corso.

Hier en hier in de buurt vind je vele winkels, duur maar ook hele mooie, betaalbare leerzaken. En daar word ik blij van want ik houd van tassen en leren jasjes. Houd je van mensen kijken, zoek dan in deze omgeving een terrasje en geniet. Je kan in Rome heel veel doen en zien. De hop on hop, off bus is ook een ideale manier om de stad te verkennen. Ik vind het altijd leuk om de stad gewoon te beleven. Wandelen door de straten en struinen door steegjes. Genieten van de mooie gevels van Rome..

Want in hartje Rome is echt alles mooi.