Het land van oosterse mystiek en westerse comfort.

Kennismaking met Oman

Het land van oosterse mystiek en westerse comfort. Oman is nog redelijk onontdekt door toeristen en dat is iets wat ik zelf altijd erg leuk vind aan een bestemming. Daarbij is het super schoon en veilig ( je hebt eigenlijk alleen een gids nodig als je de woestijn in wilt gaan ) en ook dat vind ik altijd wel een pluspunt. Naast de ruige bergen, oases, rode zandduinen en watervallen heeft Oman een schitterende kustlijn met prachtige accommodaties voor een strandvakantie. Het land heeft vele mogelijkheden voor sportieve avonturen en is uitermate geschikt als je van (hele) mooie hotels houdt.

Met een rondreis door Oman combineer je bijvoorbeeld;

Muscat, stad en strand
Woestijn; Wahiba Sand
Nizwa; geschiedenis
Avontuurlijke, sportieve activiteiten.

De hoofstad Muscat staat uiteraard op de agenda tijdens een reis door Oman.

De kleinste hoofdstad ter wereld is een waar sprookje, gebouwd op steile rotsen en omgeven door laagvlakten. Struin over de kleurrijke markten, bezoek de soek en de grote Sultan Qaboes-moskee. Hou je van shoppen? Dan kan je je hart ophalen in de shoppingmalls. Wil je meer weten over de geschiedenis van deze mooie stad? Bezoek dan de Muscat Gate, de poort van Muscat. In dit prachtig bouwwerk dat uitkijkt over de hele stad zit een museum waar je alles leert over de historie van de stad. De toegang is gratis en het uitzicht over de stad schitterend.

Wat niet op je reis mag ontbreken is een dagtocht of een meerdaagse tocht door de woestijn.

Ik kan je een meerdaagse tocht per 4 X 4 naar Wahiba Sand aanraden. Vanuit Muscat rijd je hier in een paar uur heen. In de woestijn zijn diverse accommodaties waar je kan verblijven. Dichter bij de hoofdweg of verder de woestijn in. Wil je verder de woestijn in, neem dan een auto met chauffeur. Raak onder de indruk van de imposante duinen en geniet van de gastvrijheid van de Omani in de authentieke overnachtingsmogelijkheden. Ga je mee sandboarden of cross je liever met de quad over de duinen?

In vrijwel alle oude steden van Oman vind je een fort of een kasteel en zo ook in Nizwa.

Nizwa is de oude hoofdstad van Oman. Wil je iets unieks beleven? Bezoek dan de geitenmarkt.  ( op vrijdag ochtend in de souk ) Door het land heen liggen diverse forten die vroeger de handelsroutes beschermden.  Op 40 km van Nizwa ligt midden tussen de dadelbomen het Bahla Fort. Combineer een bezoek met het nabijgelegen Jibreen Castle. Dit is het kasteel waar de sultan ooit gewoond heeft. Later werd het kasteel gebruikt als verdediging van de stad. Je kan een auditour tour doen langs de verschillende ruimtes in het kasteel en iedere ruimte heeft weer een ander verhaal. Zo leer je veel over de geschiedenis van het kasteel. Dichter bij Muscat ligt het Fort Nakhal. Hoog gelegen en omgeven door palmbomen staat dit goed onderhouden fort.

Wat nog meer;

  • Omani zijn zeer vriendelijk en gastvrij.
  • Het land is zeer geschikt om met kinderen te ontdekken.
  • Hou je van golf? Ook dit kan in Oman.
  • Het gebied Barr Al Hikman aan de zuidkust van Oman is een belangrijke plaats voor trekvogels en flamingo’s.
  • Ben je liefhebber van avontuur? Dan is Snake Canyon iets voor jou. Je kan er fantastisch abseilen, mountainbiken, ziplijnen en glijden van natuurlijke waterglijbanen.
  • Hou je van Kamperen? Tussen Muscat en Sur vind je het witte strand van Oman. Een leuke plek voor een nacht onder de blote sterrenhemel.

Met een rondreis van een dag of 10 krijg je al een hele goeie indruk van dit mooie land. Daarbij is onze winter de meest geschikte periode om dit avontuur aan te gaan. Heerlijk toch?

Er zijn diverse standaard rondreizen door Oman. Maar een reis speciaal voor jullie gemaakt is toch veel leuker! Persoonlijk Reisadvies.

Heb je vragen?