Verrassing!

The Great Smoky Mountains

Toen ik laatst over de heide liep en de zon tussen de bomen zag glinsteren moest ik terugdenken aan onze tocht door de The Smokies. Het meest bezochte Nationale Park van Amerika.. en toch een plek die maar weinig Nederlanders aandoen op hun reis door Amerika.

De bijna constante nevel boven de bergen is de basis van de naam van dit park op de grens van North Carolina, Georgia en Tennessee. Het lijkt alsof de bergen de vredespijp roken met de indianen uit de regio. De Cherokee-stam komt hier vandaan. In de zomermaanden wordt in het gelijknamige dorp, een openlucht theaterstuk opgevoerd over de strijd tussen de Cherokee en de Yankees. Helaas geen vrolijk verhaal maar wel een hele leuke manier om de geschiedenis te leren.  Een absolute must-do.

 “ Als je op reis bent heb je soms van die dagen dat je denkt dat je droomt “     las ik net terug in mijn Polarsteps * verhaal. Dat geldt zeker voor The Blue Ridge Parkway. Een smalle slingerende weg door de bergen met sprookjesachtige lichtinval van de zon. Vele tunnels kom je tegen. En elke keer als je een tunnel uit rijdt word je verrast door het zonlicht die glinstert tussen de bomen. Voorafgaand aan de reis had ik niet gedacht dat dit bijzondere gebied zoveel indruk op me zou maken.

Wil je opzoek naar de zwarte beer? Neem dan de Cades Cove Loop. Aan het einde van de dag heb je grote kans dat je hier een beer spot. Of ander wild.

De Smokies zijn goed te combineren met de muzieksteden Nashville, Memphis en New Orléans. Meer hierover lees je in mijn blog  The Deep South

 

*Polarsteps is een app waar je een digitaal reisdagboek kunt bijhouden. Je kan vrienden uitnodigen en geeft je meer privacy dan bijvoorbeeld facebook.  Na je reis laat je gemakkelijk een fotoboek afdrukken van uit de app.

Tip; installeer Polarsteps voor je oma zonder social media.