Koffie in de beach-bar, een strandwandeling en een cocktail voor het diner horen al snel tot onze dagelijkse routine.

De Bahama’s

Soms krijg ik de kans om een heel leuk hotel te bezoeken of word ik uitgenodigd om een vakantie-hotel te proberen..  Zo ook een aantal jaren geleden toen ik op ‘ studiereis ‘  ging naar de Bahama’s. San Salvador Island om precies te zijn. Hier vind je een fantastisch hotel van Club Med.

Club Med is na de tweede wereld oorlog ontstaan met het idee het Amerikaanse zomerkamp-gevoel voor volwassenen en gezinnen na te bootsen. Een beetje zoals we kennen uit de film Dirty Dancing.. Nu, jaren later, bieden ze mooie, hoogwaardige resorts aan. Resorts over de hele wereld met een gemoedelijke sfeer, uitmuntende service en laagdrempelige gezelligheid.

 

 

Een onbekend stukje Bahama’s

Wij vlogen rechtstreeks van Parijs naar San Salvador Island. Columbus zette hier in 1492 voet aan wal, waardoor het eiland als tweede naam Columbus Isle heeft gekregen. Het eiland is niet groot. Er is slechts één verharde weg, Queens highway. Bijna alle 2000 inwoners werken op de luchthaven of op het Club Med Resort.

Het Resort is een klein dorpje, waar de kamers in blokken verspreid liggen in de tuin langs het strand.

Ze maken gebruik van de all inclusive formule. Twee keurige restaurants met sfeervolle overdekte terrassen en een beach-bar bieden de gehele dag eet en drink mogelijkheden waar de gasten op een bescheiden manier van genieten. Medewerkers die vrij zijn schuiven graag aan bij de gasten. Zo aten wij enkele keren met de meiden van de receptie. Ze hadden op diverse plekken in de wereld gewerkt. Wij vonden het erg leuk om hun verhalen aan te horen en zij waren erg geïnteresseerd in onze verhalen over Amsterdam.. Hoe kan het ook anders.

Een eigen duik en snorkelschool en een excursie-kantoortje.

Mijn reisgenote heeft een introductie-duik gemaakt. Eerst in het zwembad en daar in open water. Door haar enthousiasme en de verhalen van de andere, zeer ervaren duik-gasten, kan ik zeggen dat deze bestemming uitermate geschikt is voor duikliefhebbers. Omdat er genoeg alternatieve activiteiten en relax mogelijkheden zijn, is dit resort ook zeer geschikt voor reisgezelschappen die gedeeltelijk uit duikliefhebbers bestaan. Tennisbanen, een ochtendwandeling, beach-volleybal, waterpolo het kan allemaal. Tijdens het duikavontuur van mijn reisgenote klap ik mijn laptop open in de beach bar.. Werken aan de leukste vakanties voor mijn klanten met uitzicht over de zee.. had ik jullie al eens verteld dat ik de leukste baan heb ?

Het is warm als wij er zijn ( juni ) maar er waait een verkoelend windje. Het resort heeft voldoende schaduwplekken gecreëerd en de kamers zijn goed koel te houden door middel van airconditioning. Zowel bij het zwembad als aan het strand staan ligbedden en parasols. Het zeewater heeft de mooiste blauw en groentinten die je je kan voorstellen. Vanuit de beach-bar, waar ze overigens ook heerlijke koffie serveren heb je prachtig uitzicht over het strand en de zee.

Koffie in de beach-bar, een strandwandeling en een cocktail voor het diner horen al snel tot onze dagelijkse routine.

Om het eiland te verkennen huren we fietsen.

De fietsen hebben geen slot, diefstal en criminaliteit kennen ze niet op dit eiland. Tijdens de fietstocht maakten we kennis met het eiland. 13 kerken, een vliegveld met een taxfree barretje, 2 winkeltjes en een kleine jachthaven. Je verdwaalt niet snel op het eiland. Er is één weg, langs de kust.. Wij gaan op zoek naar Columbus landing, hier kwam Columbus aan land. De plek is gemarkeerd met een groot wit kruis. Onderweg kwamen we de eiland muzikant tegen. We maken een praatje met de man met gitaar. Hij was onderweg naar de luchthaven, vertelde hij, om de wachtende gasten muzikaal te vermaken. Hij vertelde dat hij in 1852 in Europa werkte.. maar ik denk dat hij 100 jaar in de war was. We zwaaiden hem een goeie dag en ik besloot een paar dollar te bewaren voor het geval hij ons ook zou komen uitzwaaien bij ons vertrek.

Ik vind het altijd leuk om een excursie met een gids te doen.

Vaak weten de gidsen leuke wetenswaardigheden of anekdotes te vertellen. Zo gingen wij mee met de Lagoon-tour. Met een auto met chauffeur gingen we op weg.  De lagoon met een kleine opening in de oceaan is de babykamer van het eiland. Jonge visjes, babyhaaitjes en diverse schelpdieren groeien hier op tot ze groot genoeg zijn om de oceaan in te gaan. Zeeschildpadden, zeesterren, zee-egels, conch schelpen, gekleurde visjes kom je hier allemaal tegen.  Onze gids vertelde enthousiast terwijl wij genoten van het prachtige uitzicht.

Onze laatste dag was een zondag, vaderdag.

Wij werden door de meiden van de receptie uitgenodigd om mee te gaan naar de kerk. Ondanks dat ik niet gelovig ben, ben ik wel altijd onder de indruk van de architectuur van kerken en kijk ook graag even binnen. Onze nieuwsgierigheid was gewekt toen de dames vertelden dat er veel gezongen werd en de dominee mooi kon vertellen. Vaderdag.. in een kerkje op de Bahama’s …Moet ik nog meer zeggen? Dit zijn van die dagen..  Er werd gezongen en we dansten met de kerkgangers. Kleine meisjes met gekleurde jurkjes waren net zo onder de indruk van onze blauwe ogen als wij van hun danskunsten en vrolijk lachende gezichtjes.

Wij hebben zeker het zomerkamp-gevoel gekregen.

De warmte van de Club Med medewerkers en de juiste balans tussen het georganiseerde programma en privacy maken dit resort van Club Med op de Bahama’s zeker een aanrader.

De hartelijkheid van de bevolking, de prachtige oceaan, de Caraïbische sfeer.. En niet te vergeten de uitzwaai muzikant op de luchthaven, geven je meer dan alleen een vakantie gevoel.